Tips voor online flirten

By | 19 oktober 2016

Online flirten is vooral een kwestie van woordgebruik. Wanneer je goed bent met woorden dan is het niet zo moeilijk, maar als dit niet je sterkste punt is, dan zijn onderstaande tips zeker een aanrader.

Online Flirting Tip 1:

Hey, hallo, hoi, hoe is het, alles goed. Laat het achterwege. Als je verder niks kunt bedenken, dan kun je nog beter niks sturen. Deze berichtjes ontvangen mensen dagelijks. Ze spreken niet aan. Vallen niet op. Worden weg geklikt. Zorg dat je eerste berichtje ertussen uit springt.

Online Flirting Tip 2:

Doe even moeite om het profiel van de ander door te lezen. Gebruik de informatie uit het profiel in je eerste berichtje. Stel een vraag, maak een compliment, toon interesse. Vertel vervolgens iets over jezelf wat aansluit bij het profiel van de ander.

Online Flirting Tip 3:

Laat zoetsappigheid even achterwege. Iemand na de derde zin al schatje noemen, overladen met kusjes en volledig overladen met complimenten, werkt vaak averechts. Vooral mannen denken dat dit nodig is om een vrouw in te palmen, maar vrouwen hebben er ook een handje van omdat ze denken dat ze op die manier laten merken dat ze iemand leuk vinden.

Online Flirting Tip 4:

Doe moeite om iemand te leren kennen zonder meteen na te gaan of iemand voldoet aan jouw eisenlijstje. Probeer diepgang te vinden door out of the box vragen te stellen. Op die manier kom je er het snelste achter of het echt klikt tussen jou en je online contact.

Online Flirting Tip 5:

Stel veel vragen. Daarmee toon je niet alleen interesse, maar je houdt de ander daar ook mee aan de praat. Mensen vinden het fijn om over zich zelf te vertellen, te kletsen. Ze voelen zich daar gemakkelijker bij wanneer het gebeurt omdat jij er om vraagt. Vergeet alleen niet ook af en toe zelf iets te vertellen.

Online Flirting Tip 6:

Humor is een belangrijk onderdeel van flirten. Maak dus grapjes. Maak je daarbij niet druk of de ander het ook grappig vindt. Je laat daarmee zien welke humor jij hebt en dat maakt je wel of niet aantrekkelijk voor de ander. Wanneer jouw humor niet gewaardeerd wordt, dan is de kans groot dat er verder ook geen klik is. Ben dus niet bang om een flauw grapje te maken, als jij dat grapje ook echt grappig vindt.

Online Flirting Tip 7:

Wacht niet te lang met reageren. Het is voor sommige mensen een onderdeel van een spel dat ze spelen. De ander laten wachten. Maar eigenlijk is het alleen maar irritant en wanneer iemand anders opeens wel aandacht voor jouw contact heeft, kun je het zomaar heel snel kwijtraken. Het is echter ook een fijne balans met stalken. Je wilt niet overmatig berichtjes sturen en iedere seconde beschikbaar zijn. Je kan dan onbedoeld wanhopig over komen.

Online Flirting Tip 8:

Blijf niet te lang door kletsen. Juist als het net heel gezellig is, spannend wordt of een interessante draai krijgt, is het een goed idee om een einde aan het gesprek te breien en een volgende keer door te kletsen. Je houdt het dan ook interessant en voorkomt dat het stil valt. De ander blijft aan het leuke gesprek denken en de kans is groot dat hij of zij jou snel weer aanspreekt.

Online Flirting Tip 9:

Word niet te snel te enthousiast. Dit kan als een afknapper voor de ander werken. Overmatig berichtjes sturen, te snel veel genegenheid tonen, meteen antwoorden bij een berichtje, het is allemaal leuk wanneer het niet overdreven wordt. Daarnaast willen mannen en vrouwen juist dat wat niet makkelijk te krijgen is. Ze doen graag een beetje moeite. Dat is interessanter en houdt ze meer bezig dan wanneer iets voor handen en makkelijk te krijgen is.

Online Flirting Tip 10:

Ben open en eerlijk. Ook als je misschien eens een slechte dag hebt gehad. Houd het over het algemeen echter liever positief dan negatief. Probeer de ander op te vrolijken bij een slechte dag en het onderwerp te veranderen zodat er weer een positieve sfeer is. Je wilt een leuke tijd samen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *